La Bastida de les Alcusses és un jaciment arqueològic d’època ibèrica situat a l’extrem sudoest de la Serra Grossa, a Moixent (València). Es treballa amb una gestió integral que combina la recerca arqueològica i l’accés públic al patrimoni.

El nostre alumnat de 1r ESO estarà en dos moments dividits per la prosta didàctica a jaciment arqueològic de la Bastida de les Alcusses, que alberga les restes d’un poblat fortificat del segle IV aC.

Des de 1928 es duu a terme un projecte de gestió integral que contempla la investigació, l’adequació de les restes per a la visita i un programa de difusió i activitats didàctiques.

Actualment el jaciment pot ser visitat tot l’any. Compta amb un servei de guies gratuït i itineraris autoguiats amb panells explicatius, equipaments didàctics i maquetes tàctils.

Un espai forestal amb bosc de pi i matoll mediterrani baix ocupa l’entorn immediat. Més enllà, en el pla, trobem un paisatge marcat pel ritme de les labors agrícoles, entre les quals destaca una famosa producció vitivinícola.