Dia 5 de maig. Emprenem rumb a Burgos. Comença el viatge de final de curs de 4t d’ESO. Emoció, il·lusió, convivència… tot un cúmul de sentiments que afloren, es barregen i donen peu a tres dies d’intensa activitat.Burgos (3)

Primera parada: la Catedral. L’esplendor de les torres s’aguaiten al fons. L’entrada pel pòrtic ens condueix cap a un lloc esplendorós, de gran riquesa arquitectònica i que es correspon amb l’art gòtic que els nostres avantpassats crearen al llarg de la baixa Edat Mitjana.

 

Segona parada: Atapuerca i els jaciments. Descobrir els nostres orígens, la manera com vivien i sobrevivien i visitar les excavacions, ens plenen de preguntes i dubtes que ens són resoltes amb la mirada. La sensació d’anar cap enrere i formar part d’una civilització mil·lenària deixa en nosaltres una sensació de plena satisfacció.

Tercera parada: el museu de l’evolució. Ara sí, tot allò que ens havien estat explicant de matí, es fa tangible al museu. Tenim l’oportunitat de veure de primera mà totes aquelles restes arquitectòniques que donen sentit al treball arqueològic que havíem estat visitant. El dia ha resultat complet.

Dia 6 de maig: viatge de tornada. Cansament, nous coneixements adquirits, una experiència més. El viatge està arribant a la seua fi. Les famílies ens esperen a Paterna. Ha estat un bon viatge!